Back to top

Συνάντηση του Προεδρείου της Ο.Κ.Ε. με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

02/06/2009
Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα

Από αριστερά: Δρ. Μάρθα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Ο.Κ.Ε., Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, Αντιπρόεδρος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, Ιωάννης Στεφάνου, Αντιπρόεδρος, και Γρηγόριος Παπανίκος, Γενικός Γραμματέας.

Την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε με το Προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), προκειμένου να ενημερωθεί για την «Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία» της Επιτροπής.

Στην «Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία» αποτυπώνονται οι κοινές προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για μια αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη πορεία της χώρας. Οι προτάσεις αυτές κινούνται στο πνεύμα και το πλαίσιο των διακοσίων (200) και πλέον Γνωμών που έχει εκδώσει η Ο.Κ.Ε., προσαρμοσμένων στα δεδομένα που δημιουργεί η σημερινή συγκυρία. Στη διαμόρφωση αυτού του κειμένου, όλοι οι συμμετέχοντες, και ανεξάρτητα από τις αυτονόητες και αναπόφευκτες επί μέρους διαφοροποιήσεις, επέδειξαν και επιδεικνύουν ένα πνεύμα κοινού προβληματισμού και αναζήτησης μιας κοινής πορείας στα βασικά θέματα που απασχολούν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Επίσης, ο κ. Πολυζωγόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες, καθώς και τις εκδηλώσεις της Ο.Κ.Ε., οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και την περιφέρεια το επόμενο διάστημα.