Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή  Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών International Association of Economic and Social Councils and Similar Institutions
Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Η Αξιοποίηση του Ενεργού Πληθυσμού χωρίς Ηλικιακούς Αποκλεισμούς. Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Παρατηρητήριο Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Ελληνική Προεδρία της UCESIF
Ελληνική Προεδρία της UCESIF
 

   Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ


Αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), υπό τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο, επισκέφθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 το Αμμάν της Ιορδανίας.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, η Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο της Ιορδανίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις με τη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Υπό το πρίσμα των προοπτικών που ανοίγονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν κοινές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της διμερούς αυτής συμφωνίας για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στις δύο χώρες. Σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης, όπου η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπισή της και την έξοδο από αυτή, παρόμοιες πρωτοβουλίες όχι απλά ενδείκνυνται, αλλά και επιβάλλονται.

Στην έναρξη της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο Ο.Κ.Ε. δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα.

Η αντιπροσωπεία της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος βρέθηκε στην Ιορδανία στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και παρόμοιων θεσμών (AICESIS), στο οποίο συμμετέχει για δεύτερη συνεχή θητεία. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης από την Ο.Κ.Ε. Ελλάδος ο κ. Απόστολος Ξυράφης, Γενικός Γραμματέας, και η Δρ. Μάρθα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

 

Αποκόμματα Τύπου