Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή  Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών International Association of Economic and Social Councils and Similar Institutions
Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Η Αξιοποίηση του Ενεργού Πληθυσμού χωρίς Ηλικιακούς Αποκλεισμούς. Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΕΜΠΕΙΡΙΑ»
Παρατηρητήριο Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Ελληνική Προεδρία της UCESIF
Ελληνική Προεδρία της UCESIF
 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ

 

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, οι αντιπροσωπείες της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο Ερεβάν. Στην πανηγυρική συνεδρίαση συμμετείχαν ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος, ο κ. Vazgen Manukyan, Πρόεδρος του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας, η κα Βασιλική Δικοπούλου, Επιτετραμμένη Πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, ο κ. Απόστολος Ξυράφης, Γενικός Γραμματέας, η Δρ.Μάρθα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ο.Κ.Ε., ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος, Εμπορικός Ακόλουθος και από το Δημόσιο Συμβούλιο της Αρμενίας οι Vladimir Movsisyan, Ruben Safrastyan, Artush Ghukasyan, Hovhannes Hovhannisyan, Derenik Dumanyan, Hovhannes Tadevosyan, Markos Hovhannisyan, Ara Minasyan, Hakob Barkhudaryan, Arevik Manukyan και Ani Gasparyan.

Ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι η Ο.Κ.Ε. Ελλάδος, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορεί να υποστηρίξει το Δημόσιο Συμβούλιο της Αρμενίας. Επίσης, τόνισε ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η κοινωνική συνεννόηση και ότι για την οικονομική και κοινωνική ισορροπία οι κοινωνίες πρέπει να εκφραστούν μέσα από θεσμούς αξιόπιστους, όπου ο δημόσιος διάλογος θα οδηγεί σε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας κ. Vazgen Manukyan, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη και τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από την Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να εγγυηθεί έναν ουσιαστικό διάλογο για την επίτευξη οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.

Τα δύο Συμβούλια συμφώνησαν να συνεργαστούν οι υπηρεσίες τους για την ανταπόδοση της επίσκεψης στην Αθήνα εντός του φθινοπώρου του 2012.

Αποκόμματα Τύπου