Back to top

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε τις διερευνητικές συνομιλίες με φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε τις διερευνητικές συνομιλίες με φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19. Η σχεδιαζόμενη σύμβαση με την εταιρεία θα παράσχει την επιλογή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να αγοράσουν το εμβόλιο. Σκοπός αυτής είναι η Επιτροπή να διαθέτει ένα συμβατικό πλαίσιο για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, μόλις ένα εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της COVID-19.

Παράλληλα η Επιτροπή συνεχίζει εντατικές συζητήσεις με άλλους παρασκευαστές εμβολίων. H Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την εξασφάλιση θεραπευτικών δόσεων του φαρμάκου Veklury (εμπορική ονομασία της ουσίας ρεμδεσιβίρη). Το Veklury ήταν το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε σε επίπεδο ΕΕ για τη θεραπεία της  COVID-19. Από τις αρχές Αυγούστου και μετά, και προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, θα διατίθενται στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο παρτίδες του φαρμάκου Veklury, με το συντονισμό και τη στήριξη της Επιτροπής.